Kandis

Nicolas Vahé by House Doctor

Den franske kok Nicolas Vahé har lagt navn til den eksklusive serie af smagsrevolutionerende, franske lækkerier. Vahé er vokset op i en familie af kokke, og kender alle hemmelighederne bagved tilberedningen af madvarer i elitedivisionen.

Hans serie af gourmetspecialiteter spænder vidt. Pestoer i nye, spændende smagsvariationer, chokoladecreme med appelsin eller pistacie til morgenbrødet, mayonaise med lime og basilikum og en nytænkning af ketchuppen er bare nogle af de produkter, vi kan præsentere fra Vahé på hylderne i Kandis  – og så endda til priser, hvor alle kan være med.
 
Råvarernes kvalitet giver en sublim smag, og har en finesse, som du kun finder i delikatessens superelite. Og en superelite kan man også tale om, når det kommer til produkternes emballage, der afslører, at det er det trendsættende, danske interiørbrand House Doctor, der står bag Vahé-serien. Emballagedesignet er gennemført og eksklusivt - helt i tråd med indholdet. Glassene er fine som værtindegave og i gavekurve – og pynter også flot på køkkenhylden. 
 

Sansekøkkenet: Lokale specialiteter fra foden af Himmelbjerget

Er vejret klart kan man skimte det, når man sidder ved bordene foran Kandis og nyder en is eller en kop kaffe. Himmelbjerget - én af Søhøjlandets (og Rys) stoltheder. Stolte er vi derfor også i Kandis, over at kunne præsentere en perlerække af specialiteter og håndrørt is fra Sansekøkkenet, der har til huse midt i de himmelske omgivelser ved "bjerget".

 

 

I Sansekøkkenet, der er en del af det populære Hotel Julsø, produceres lækre specialiteter fra Italien - helt fra bunden og helt med hjertet. Sansekøkkenet er historien om Italien der møder Søhøjlandet. Ægteparret Pasquale og Kristina er ildsjælene bag konceptet, der bygger på den italienske respekt og kærlighed til maden. Og repetoiret spænder vidt: Fra lækre olivenolier, balsamicoeddiker og marmelader til hjemmesyltede nødder i spændende variationer. For ikke at tale om den hjemmerørte italienske is, du om sommeren også finder i Kandis. Ligesom de andre produkter bærer isen præg af kulinarisk kreativitet, og varianterne skifter jævnligt: Den ene dag kan du nyde en frisk sorbet på grønne æbler; den næste en fusion af torrone (italiens svar på fransk nougat) og limoncello (citronlikør). En ægte italiensk klassiker - Tiramisúen - er nærmest blevet fast inventar i butikken sammen med den søde, men friske hyldeblomstsorbet. Den italienske is bliver lavet på enkle råvarer og frisk økologisk mælk - og har derfor et noget lavere fedtindhold end den klassiske flødeis. Så du kan nyde med god samvittighed:-)

Lakrids by Johan Bülow

Lakrids by Johan Bülow er historien om en ung bornholmer med en stor kærlighed for lakridserne. Passioneret og med et utrætteligt engagement, er det lykkedes Johan Bülow at gøre sine lakdrisdrømme til virkelighed: Det, der tilbage i 2007 startede i hans mors køkken i Svaneke med en alt for lille gryde er i dag et unikt brand både i Danmark og mange steder i udlandet.  

Johan Bülow har med sin håndlavede lakrids været med til at sætte danskernes yndlingsslik på en ny dagsorden. Lakrids er i dag mere end kilobøtter fra grænseshoppen og Netto: Vi taler om gourmetlakrids som pendant til gourmetchokolade og udfordrer vores smagsløg med lakrids i vores madlavning. Sød og blød. Salt og stærk. Hot og spicy.  Hvad enten man er til det ene, eller det andet, hersker der ingen tvivl: Johan Bülow har med sin lakrids ramt lige ind i hjertet på danske lakridselskere. 

I Kandis startede lakridseventyret, da vi tilbage i 2009 helt tilfældigt gik forbi Johan og hans lakridser på en messe i Herning. Tidligere fyldte lakridsen ikke meget i vores sortiment. Men det skulle Johan Bülow vise sig at ændre. Vi forelskede os straks i smagen af Bülowlakridserne - og det samme gjorde vores kunder. I Kandis forhandler vi i dag Bülows lakridser i forskellige smagsvariationer samt spændende chokoladelakridser, lakridspulver og - sirup samt specialøl med et strejf af lakrids.

Meyers

Han betegner sig selv som gastronomisk iværksætter. Og med rette. For CV'et vidner om en mand med mange titler: Claus Meyers kan blandt andet kalde sig tv-kok, kogebogs-forfatter, foredragsholder og virksomhedsejer. Men mest af alt, så vidner det om en mand med en stor kærlighed til de nordiske traditioner og enkle råvarer. Claus Meyer er på mange måder indbegrebet af det nordiske køkken.  

Claus Meyer har de senere år engageret sig i omfattende produktudviklingsprojekter, der hver for sig sigter mod at gøre velsmagende råvarer og forædlede produkter med en særlig oprindelseshistorie bredt tilgængelige på det danske marked. Claus Meyer har udviklet en serie marmelader, relishes og syltevarer.  Herudover har han udvalgt en olivenolie i Spanien, en balsamisk eddike i Italien og en økologisk rapskimolie fra Danmark. Han har startet en produktion af danske frugteddiker og har med afsæt i frugtplantagen Vigmosegaard på Lilleø involveret sig i frugtavl og fremstilling af æblemost.

Vi forhandler Meyers olier og eddiker, marmelader og relishes samt - i juletiden - såvel rød som hvid glögg.  

Nordisk Køkken

Begrebet 'Nordisk Køkken' er betegnende for den kogekunst og madkultur der er karakteristisk for de nordiske lande, på et bestemt tidspunkt. Med afsæt i denne grundsætning  har Nordisk Køkken skabt deres eget  madkulturelle univers - som et bidrag til fastholdelsen, udviklingen og mangfoldiggørelsen af den nordiske kogekunst og madkultur.

Nordisk Køkkens version af det nordiske køkken handler ganske enkelt om kvalitetsfødevarer, produceret i norden.

I Kandis forhandler vi olier, eddiker, dressinger samt sennep. 


Estate Coffee

Hvad er en god kop kaffe? 

Det er på mange måder med kaffe, som med vin: Smag og kvalitet afhænger af en række forskellige parametre som jordbund, klima og - ikke mindst - høstning. At bønnerne høstes, når de er klar til det - hverken før eller efter - er med til at sikre den gode smag. Sådan undgår man den beskhed, du måske nogen gange har oplevet i kaffe. Estate Coffee er fremstillet på nøje udvalgte bønner - høstet på det helt rigtige tidspunkt.

Estate Coffee er kaffe med klar identitet. Hvert år besøges hver enkelt farm og høsten smages igennem. Det sikrer kvaliteten. Og  det styrker relationen til bønderne. Kaffe skaber relationer mellem mennesker, når vi mødes over en kop eller to. Men hos Estate Coffee, starter relationerne allerede ved deres samarbejdspartnere på kaffefarmen. Hos Estate mener man nemlig, at forholdet til bønderne sammen med terroir, klima og efterhøstningbehandling er aførende for smagsoplevelsen i den gode kop kaffe. Hånd i hånd med social bevidsthed købes kaffen til priser, der ligger minimun 25% over Fairtrade. 

En god kop kaffe er altså ikke bare kaffe. Men en kaffe, der er lavet på nøje udvalgte bønner og i respekt for de mennesker, der lever og arbejder i kaffeplantagerne. I Kandis er vi ikke i tvivl: En kop kaffe fra Estate Coffee er en god kop kaffe. En af de bedste, hvis du spørger os. Køb en kop friskbrygget kaffe i butikken og nyd den på farten eller ved bordene foran butikken - og døm selv. Er du også vild med smagen, kan du købe Estate Coffee i et utal af ristninger og smagsvariationer  i butikken - enten som hele bønner, du selv kan male hjemme, eller du kan lade os male den for dig.'