Kandis
Chokolade Fabrikken

Chokoladefabrikken: Den lokale chokolade
 

Vi oplever ofte, at Ry-boerne - med en vis stolthed i stemmen - kalder den ”Ry-chokoladen”, chokoladen fra Chokoladefabrikken. Og med rette. For traditioner og opskrifter stammer ganske rigtigt fra byen.   
Tilbage i 1962 kommer Ry-ægteparret Inge og Kurt til at lave for meget chokoladekonfekt til jul.  Da de ejer en konfekturebutik, vælger de at sælge den overskydende konfekt i butikken. Og begejstringen hos kunderne er stor. Så stor, at ægteparret beslutter at starte en produktion af håndlavet chokolade. Dermed er Chokoladefabrikken født. Ved lidt af et tilfælde.
I årtier blev de traditionsrige og elskede chokoladeopskrifter i familien, efterhånden som Chokoladefabrikken gik i arv gennem generationer. I dag ejes og drives Chokoladefabrikken af Jens Juhl, der fortsat tryller efter de gamle opskrifter.  
Konfekten –  de små klassiske stykker dessertchokolade – er stadig den dag i dag ét af Chokoladefabrikkens varemærker. Sammen med håndlavede flødeboller og chokoladestænger i alle afskygninger, er de en fast del af sortimentet i Kandis.
I Danmark har vi blot tre producenter tilbage, der stadig bruger den eksklusive Valrohna-chokolade i deres produktion. Blandt disse finder vi Jens Juhl. Sammen med en stor respekt for håndværket og for de gode råvarer, er det utvivlsomt med til at gøre chokoladen fra Chokoladefabrikken til noget af landets bedste. Og dét berettiger en smule stolthed for ”Ry-chokoladen”.

Summerbird


Det hele startede med en sommerfugl. Deraf navnet. Signaturchokoladen, der i al sin enkelthed består af ren råmarcipan, er overtrukket med Summerbirds egen Cran Cru chokolade, som de har udviklet i samarbjede med Valrohna. Et bevis på, at Summerbird aldrig går på kompromis med kvaliteten. Og er uden tvivl én af grundende til, at Summerbird har fået status, som noget af det bedste chokolade i verden. Og med rette.

En kompromisløs tilgang til råvarer, smagskombinationer der får engelene til at synge og en smuk og enkel emballage har gjort Summerbird til det, det er i dag. Ja, det startede med en sommerfugl. Men i dag er Summerbird kendt for de fantastiske overtrukne mandler, fyldte dessertchokolader og ikke mindst nyfortolkningerne af flødebollen. 
 
I Kandis forhandler vi blandt andet Summerbirds berømte Cran Cru flødeboller, dessertstykker, chokoladeovertrukne mandler og gaveæsker. Vi afholder jævnligt events i samarbejde med Summerbird. Tilmeld dig vores nyhedsbrev -  og du får besked, næste gang der er "flødebolle-fest" eller lignende arrangementer i butikken.


www.summerbird.com

Gave æske Summerbird


NYHED: Indeholder et væld af julespecialiteter fra Summerbird: grønne Matcha mandler, frisksyltede orangegrene druknet i mørk chokolade, hvid chokolade med lakridsganache, ren marcipan med mørk chokolade, lys chokolade med nougat tilsmagt med orangeblomstvand, små marcipangrise med mørk chokolade og julemandler med smag inspireret af hhv. honningkage og risalamande. - Et overflødighedshorn til julens dessertbord.

Gaveæske med gennemsigtig låg: vægt ca. 575 g.

Chokolade Compagniet


Chokolade Compagniet er den danske forhandler af den rene Valrohna chokolade: Chokoladen, der i dag bliver opfattet som verdens bedste.

Valrhona Chocolaterie blev grundlagt i 1922 i Tain-l'Hermitage i Rhône-dalen i det sydlige Frankrig med en målsætning om at producere og levere udsøgt chokolade til chocolatierer, konditorier og restauranter over hele verden. 

Valrhona chokoladens unikke kvalitet afhænger af minutiøst udvalgte af kakaobønner, der udvælges direkte på udsete plantager af egne folk. Plantagerne bruger hverken sprøjtemidler eller pesticider. Når bønnerne er soltørret, bliver de transporteret til Tain-l'Hermitage i Frankrig, hvor de bruges til chokoladeproduktion i utallige former. 

I Danmark har vi blot tre producenter tilbage, der bruger Valrohna chokolade i deres produktion. To af dem finder du i Kandis: Summerbird og Chokoladefabrikken. Udover lækkerier fra disse producenter, finder du også den rene Valrhona chokolade i butikken  - både som pladechokolade og små mundbidder. Du kan også købe den berømte chokolade i blokke, så du kan bruge chokoladen i bagværk, til overtræk, i madlavning, til varm chokolade - kun fantasien sætter grænser...

www.chokolade-compagniet.dk

Sv. Michelsen Chokolade


I 1933 vender den unge Svend Eric Michelsen hjem efter militær værnepligt. Den netop nyuddannede konditor åbner et lille konditori på Østerbro i København. Men det viser sig ikke at være kagerne, der bliver den største succes. Kunderne er nemlig så begejstrede for Svends håndlavede chokolade, at han efter et par år vælger at droppe kagerne og helliger sig helt til chokoladehåndværket. Siden da er familievirksomheden gået i arv gennem generationer.

Sv. Michelsens sortiment inden for håndlavet, fyldt dessertchokolade og chokoladestænger er stort. Her findes både chokolade i bitter, fløde og hvid chokolade - og fyldet spænder vidt. Fra frugt,  trøffel og nougat til marcipan. Sv. Michealsen kan i dag brøste sig af prædikatet  "Leverandør til det kgl danske hof" - og til Kandis:-)
 
Fra Sv. Michelsen forhandler vi gaveæsker og et bredt udvalg af chokoladestænger.

www.svmichelsen.dk

Kathrine Andersen Chokolade


Hos Kathrine Andersen Chokolade er man efterhånden gammel i gårde, når det kommer til håndlavet chokolade. Det er over hundrede år siden, at Kathrine Andrsen som ung og enlig mor åbnede sin første butik i Jægergårdsgade i Aarhus. Siden da, har Kathrine Andersen været synomyn med håndlavet chokolade i den bedste kvalitet. Med stolthed for sine årelange chokolade-traditioner, sætter man hos Kathrine Andersen  en ære i at gøre det til en oplevelse at nyde håndlavede fyldte chokolader.

Kathrine Andersen Chokolade er resultatet af godt håndværk. Hvert enkelt stykke er manuelt formet, udrullet, fyldt og dekoreret . Som håndpustede glas har hvert stykke sin egen historie, sine egne charmerende særheder. Hvert stykke er et lille, unikt kunstværk - omhyggeligt formet og dekoreret til glæde for chokoladekenderes kræsne smagsløg. Kun de bedste råvarer udvælges til Kathrine Andersens håndlavede, fyldte chokolader, og der værnes om det gode, danske håndværk.

I Kandis forhandler vi gaveæsker, pladechokolade og chokoladestænger fra Kathrine Andersen.
www.kathrineandersen.dk